Indkøbskurv

0,00 kr
Filtrering
  • Sortering: Producent Nummer Beskrivelse Form Dimension Info Pris pr. enhed

Vandfortyndbar Olie

Vandfortyndbar Olie
De skrappe opløsningsmidler der traditionelt følger med, ved brug af oliefarver, er hovedårsagen til at kunstnerfarvefabrikanterne har arbejdet på at udvikle en ny type maling, der forsøger at kombinere det bedste fra oliemaling (pigmentindhold, karakter) og akrylmaling (fortyndningsmiddel, tørretid). At der ikke er tale om en 100% 'kopi' af oliefarve er rigtigt, men det tager tid for nye tiltag at vinde indpas. Bare tænk på dengang i 50'erne og 60'erne da akrylfarven blev intoduceret.

Bindemidlet:
Bindemidlet er det samme som i almindelige oliefarver, dog er de anvendte olier (linolie og solsikkeolie) modifiseret. Det vil sige at gennem tilsætning af nye og meget stabile emulgatorer til olien, afviser olien ikke mere vand og kan derved fortyndes med vand.

Tørringen:
Såsnart vandet er fordampet tørrer denne maling som en linoliemaling. (Se under linolie og/eller oliefarve). Når linoliens tørring er påbegyndt, må man ikke forsøge at genopløse farvelaget med vand eller andre mediums. Det kan få samme katastrofale følger, som hvis man gjorde det ved linoliefarver.

Egenskaber:
1. Tørrer hurtigt (1 - 2 dage) og er vandfaste, hvis der tilsættes lidt vand. Direkte fra tuben tager gennemtøringen længere tid.

2. Vand som fortyndningsmiddel. Vandet tilsættes i små mængder ad gangen og blandes godt ind i farven. Hvis der alligevel opstår klumper så kan der med fordel tilsættes mere emulgator (Lukas medium nr.7 eller modifiseret medium).

3. Vandet som fortyndning betyder at farverne bliver lidt lysere under arbejdet. Det forsvinder igen efter tørringen.

4. For store mænder vand (over 100%) ødelægger vedhæftningsevnen.

5. Traditionelle mediums kan bruges.(Maksimum tilsætning: 30% ellers ødelægges vandfortyndbarheden.)

6. Kan blandes med begrænsede mængder almindelige oliefarver.

7. Fed på mager princippet bør overholdes.

8. Egnet til alle gængse oliefarveteknikker.

9. Penslerne holdes fugtige under arbejdet.

10. Pensler vaskes med vand og sæbe.

11. Farverne tørrer hurtigt, dæk paletten med et fugtigt klæde.

FÅ INSPIRATION OG BLIV KLOG PÅ NYE PRODUKTER - FØLG OS PÅ DE SOCIALE MEDIER