Indkøbskurv

0,00 kr

Airbrushpistoler

Vigtige termer: Læs mere
Filtrering
  • Sortering: Producent Nummer Beskrivelse Form Dimension Info Pris pr. enhed

Airbrushpistoler

Vigtige termer:

Invendig blanding:
En type airbrush hvor farven bliver forstøvet i selve airbrushens spids.
Udvendig blanding:
En type airbrush hvor farven bliver forstøvet udenfor selve pistolen.(SprayCraft Airbrush).  
Internal Mix Airbrush.
Internal mix airbrushes er de mest anvendte og kendetegnes ved, at de har en nål, der løber gennem hele pistolen. Nålen bestemmer størrelse og mængde af sprøjtet farve. Når nålen trækkes tilbage fra spidsen af pistolen blandes farven med luft og frigøres. Jo længere nålen trækkes tilbage, des mere farve frigøres.
Single-aktion:
En måde at aktivere airbrushen på, hvor der både leveres farve og trykluft gennem en bevægelse. (SprayCraft Airbrush).
Dual-aktion:
En måde at aktivere airbrushen på, hvor tryk på handlen leverer mere og mere trykluft og at trække handlen baglæns leverer mere og mere farve.
P660 Bundfødning:
Et hævert-fødesystem hvor farven suges op fra en reservoir (beholder eller farvekop) monteret på undersiden af airbrushen.
Sidefødning:
Et hævert-fødesystem hvor farven suges op fra en reservoir (farvekop) monteret på siden af airbrushen.
'Gravity' fødning:
Et system hvor farven (p.g.a. tyngdekraften) føres ned fra en reservoir monteret på toppen af airbrushen.

At vælge en airbrush

Udvendig blanding:
I disse airbrush blandes farven og luft udenfor spidsen, hvilket giver en grov (stiplet) spray. Udvendig miks er ideelt til at spraye større områder med et jævnt lag farve. De bliver også anbefalet til at spraye væsker med en højere viskositet, som f.eks. akrylfarver eller fernis. Oven i købet er disse typer de billigste og lettest at betjende. De fleste malere vil have sådan en airbrush til et bredt udsnit af arbejdsopgaver.
Invendig blanding:
Disse modeller leverer et meget blødt mønster som ligner punkter på et fotografi. Disse airbrushpistoler, oprindelig udviklet til mere kommercielle formål, bliver brugt for at opnå skarpe realistiske malerier, illusionistiske abstrakte arbejder og generelt der hvor en delikat 'spray' er et krav. Mange malere har forskellige modeller ved hånden til hver sin specifikke opgave.
En top født, invendig miks airbrush, bliver anvendt i akrylmaleriet til detaljeret arbejde. (og det er akryl som de fleste kunstnere bruger på canvas). Denne type får farven i en farvekop monteret på toppen af airbrushen. Herfra løber farven ved hjælp af tyngdekraften ned i selve brushen. Det giver mulighed for ektremt fint arbejde ved relativt lavt tryk (15 to 20 pounds). Ved lavere arbejdstryk er kunstneren i stand til at bevæge hånden langsommere, hvilket giver en bedre kontrol. Også, pga. designet, kan denne type airbrush renses eller skifte farve hurtigt.
Ved større formater, hvor der er brug for større mængder farve, f.eks. ved baggrunde eller vægmalerier, vælger kunstneren oftest en 'siphon-' eller bund født airbrush. På denne type airbrush kan farveflasken i bunden let udskiftes med en større flaske eller med flasker med en anden farve. På denne måde kan kunstneren arbejde over en længere periode uden at udskifte beholderen. Kunstneren kan have sit samlede palet i forskellige flasker. Farverne er klar til brug og en flaske, indeholdende cleaner, bruges til at skylle airbrushen rent mellem hvert farveskift.

FÅ INSPIRATION OG BLIV KLOG PÅ NYE PRODUKTER - FØLG OS PÅ DE SOCIALE MEDIER