Indkøbskurv

0,00 kr
Filtrering
  • Sortering: Producent Nummer Beskrivelse Form Dimension Info Pris pr. enhed

Akvarel

Akvarelfarve

Bindemidlet i akvarelfarve er gummi arabicum. Et fast stof som man, inden der kan laves farve, skal opløse i vand. Det går forholdsvis let, men ikke særlig hurtigt. Det tager nogen tid før gummiet er opløst. Ved akvarelteknikken er ønsket dog en hurtig opløsning af den tørre farve. Derfor bliver der under farvefremstillingen tilføjet stoffer som sukker, honning og/eller glykol; stoffer der i høj grad forbedrer opløseligheden af det tørre farvelag.
Tørring af akvarelfarve foregår udelukkende gennem fordampning af vand. Der finder ingen kemiske forandringer sted i farvelaget, derfor forbliver farvelaget opløseligt i vand. Akvarelfarve adskiller sig fra de øvrige farver ved bindemidlets funktion. I alle andre farver er funktionen: at binde pigmentdelene til hinanden og til grunden. Ved akvarelfarve er dette ikke tilfældet. Denne farvetype bliver altid transparent og kan bearbejdes stærkt fortyndet. Gennem den kraftige fortynding vil den største del af bindemidlet trænge ned i papiret. På papiret efterlades kun et meget tyndt farvelag. Et farvelag som hovedsagelig består af pigmentdele og som bliver fastholdt af papirets fibre. Den ringe mængde bindemiddel som bliver tilbage, tjener mest til en let bearbejdning mens man akvarelerer. Efter fremstillingen bliver akvarelfarve fyldt på tube. De fleste fabrikanter leverer også disse farver i en fast form (i brikker). Farvene bliver enten direkte støbt i skålene (lag på lag) og indtørres under varme eller også i én aflang støbeform. Efter indtørring afskæres formen i de ønskede længder. Der er ingen kvalitetsforskel mellem den faste og den flydende form. Brikker har den fordel at hele assortimentet er parat til brug så snart æsken åbnes. Formen og størrelsen på brikkerne begrænser arbejdet til små akvareller.
OPSKRIFTER
Opskrift 1:
- 100 gr. pigment.
- 50 - 100 gr. gummi arabicum i 35 % opløsning.
- 10 - 15 gr. glycerin
- 1 gr. konserveringsmiddel

Opskrift 2:
Nødvendige materialer.
- 2 dele vand
- 1 del gummi arabicum (63300 eller 63320)
- pigment eller pigmentpasta
- kogeplade.
- varmebestandig beholder.
- Gummi Arabicum 63300 i perler opløses bedst i varmt vand. Efter 1 - 2 dage er gummiet opløst. Eventuelle forureninger filtreres fra. Pigmentet eller pastaen røres i gummiopløsningen til der opstår en tyk konsistens. Før brug kan akvarelfarven fortyndes med vand.

BEMÆRKNING
Fabrikkerne leverer 2 former for akvarelfarve.
-1. Tube akvarelfarver. Fremstillet på samme måde som andre mere eller mindre flydende farver, der til sidst fyldes på tuben.
-2. Brik (Pan)akvarelfarver. Den flydende akvarelfarve under punkt 1 skal enten gennem en længere tørreproces, formes til stænger og skæres i små stykker inden de kan puttes i de tomme brikker eller også fyldes den flydende farve direkte i brikken, tørring, nyt lag, tørring osv. begge disse processer kræver ekstra udstyr og er mere krævende.
Derfor er tuber mere fordelagtige end brikker. En anden fordel er naturligvis at større flader lettere fyldes ud med i forvejen flydende akvarelfarver.

FÅ INSPIRATION OG BLIV KLOG PÅ NYE PRODUKTER - FØLG OS PÅ DE SOCIALE MEDIER