Indkøbskurv

0,00 kr
Filtrering
  • Sortering: Producent Varenummer Beskrivelse Form Dimension Info Pris pr. enhed

Trækul

Trækul

Trækul var det første tegneredskab mennesker kom i berøring med. Det blev brugt til at give form til menneskets tanker og kommunikation. Denne kunstneriske tradition fortsætter helt ind i vor tid. Enten som selvstændigt udtryksmiddel eller til at underbygge eller forberede større arbejder. Coates har over 30 års erfaring i trækulsfremstilling af "pilekviste". Dette foregår på Somerset-egnen i England, hvor alle naturlige ingredienser (lunt klima og fugtig, lerholdig jord) er tilstede for at pilekvistene hurtigt kan formere sig. Planterne kan blive op til 35 år gamle.

Vækst:
I det tidlige forår plantes 16 - 17.000 "modergrene" pr ha. fra det foregående år, så de kan skyde kviste i 90-240cm længde. For at undgå frostskader i det tidlige forår får kvæg lov til at holde kvistene nede indtil vækstperioden indtræffer (fra april til september). Ligesom får får lov til at fjerne det sidste ukrudt inden høsten i midten af november, hvor kvistene går i vinterhi og taber bladene. I sommerens løb er vækstprocessen under stadig kontrol. En god pileplantage er først fuldt udvokset efter 3 år

Høst:
På gamle plantager foregår afskæring af kvistene stadigvæk med håndkraft, da plantagen er for tæt til at maskiner kan benyttes. De afskårne grene sorteres, bindes i bundter og hænges op til tørring vinteren over.

Forarbejdning:
Herefter sorteres kvistene efter længde, bindes påny for så at blive kogt i ca. 9 timer. Kogningen er nødvendig for at løsne barken og fjerne snavs. Bundterne løsnes og bliver i små mængder kørt over en tromle, hvor barken bliver
fjernet. Kvistene hænges til tørre udenfor i ca.3 dage. Kun hvis vejret ikke tillader det bliver tørreprocessen forceret i et tørrehus. Kvistene bliver nu skåret op i den rigtige længde og sorteret efter tykkelse.

Brænding:
De sorterede længder bliver anbragt så tæt (og derved så lige) som muligt i til formålet specielt designede metalæsker med tætlukkende låg og anbragt i en ovn i 8-10 timer under jævn varme. Dette fjerner det sidste fugt og løsner pakningen, da der opstår kryb. Lågene fjernes og der tilsættes en blanding af sand og knust trækul. Æskerne rystes for at alle "Lufthuller" bliver lukket. Ellers ville kvistene forbrænde p.g.a. ilten i luften. Æskerne lukkes påny og bages i 10-12 timer. Efter afkøling finder den sidste kontrol og sortering sted og kullene er nu klar til indpakning.

FÅ INSPIRATION OG BLIV KLOG PÅ NYE PRODUKTER - FØLG OS PÅ DE SOCIALE MEDIER