Indkøbskurv

0,00 kr

Retouchérfernisser

Bruges til genopfriskning Læs mere
Filtrering
  • Sortering: Producent Nummer Beskrivelse Form Dimension Info Pris pr. enhed

Retouchérfernisser

Retoucherfernis

Bruges til genopfriskning af indslåede (matte) dele. Retoucherfernis bliver også brugt som foreløbig slutfernis. Anbringes et lag fernis, kan ilten stadig trænge gennem dette lag, sådan at tørreprocessen fortsætter.

Under malearbejdet med oliefarven kan det ske at en del af olien, pletvis, bliver absorberet af undergunden. Efter tørringen af farvelaget kan det ses, da maleriet disse steder bliver mat. Det siges at farven er indslået. Et tyndt lag retoucherfernis vil give disse matte pletter deres oprindelige glans, harpiksen fra fernissen overtager funktionen fra den absorberede olie. Retoucherfernis bør kun bruges disse steder. Hvis retoucherfernis anbringes over hele maleriet, vil de ikke inskudte steder få endnu mere glans. Herved opstår der alligevel forskelle i glans, det vil sige blank ved siden af meget blank. Da retoucherfernis indeholder lidt harpiks, kan denne, i modsætning til en slutfernis, anbringes direkte efter tørringen af oliefarvelaget. De fleste retoucherfernis tørrer indenfor ti minutter, hvorefter der kan males videre. Retoucherfernis bruges også som midlertidig slutfernis. Det kan ske at et maleri har betydelige forskelle i glans og endnu ikke er gennemtørt. Der kan derfor ikke anbringes en slutfernis, men billedet skal alligevel udstilles. Med en retoucherfernis kan disse glansforskelle fjernes. Efterfølgende, når maleriet er gennemtørt, kan der anbringes en slutfernis ovenpå retoucherfernissen.

Opskrift:
200 gr. mager medium. (se under oliefarvemediums)
100 gr. mineralsk terpentin.
Obs.! Retouchefernis anbringes i så tynde lag som overhovedet muligt. Normalt er farvelaget ikke gennemtør og det overskydende terpentin vil trænge ind i farvelaget og ødelægge oliefilmen.

FÅ INSPIRATION OG BLIV KLOG PÅ NYE PRODUKTER - FØLG OS PÅ DE SOCIALE MEDIER