Indkøbskurv

0,00 kr

Cranfield Safe Wash

Til alle typer for dybtryk Læs mere
Filtrering
  • Sortering: Producent Nummer Beskrivelse Form Dimension Info Pris pr. enhed

Cranfield Safe Wash

Til alle typer for dybtryk (eks. etsning, aquatinte, gravure, mezzotinte carborundum etc.)

Produktinformation:

Caligo Safe Wash ætsesværte renses let med vand og sæbe. Brug af opløsningsmidler er unødvendigt. De er dog oliebaseret og vil derfor opføre sig og trykke som traditionelle oliebaserede dybtrykssværter. Farverne er lysægte (Blå Uldskala 6 eller højere) og har et højt pigmentindhold. Farvestyrken og transparencen kan reguleres gennem tilsætning af Caligo Safe Wash Transparent Extender. Safe Wash farverne er "ét pigment" farver og derfor kan disse uden problemer skabe nye nuancer ved samblanding.

Aftørring: 
Caligo Safe Wash ætsesværte er relative stive og korte og tørres af pladen som traditionelle oliebaserede tryksværter. ( Tarlatan og derefter med hånden eller papir.) Også her gælder at tryksværten bliver blødere ved opvarmning. Hvis sværten trænger til at blive blødere, kan man tilsætte en smule Caligo Safe Wash Etching Extender (WTC 83840). For at gøre sværten tykkere bruges de traditionelle fyldstoffer eller tørpigment. For at lette aftørringen bruges en smule easy wipe / gel reducer compound.

Trykning:
Brug Caligo Safe Wash Etching inks på samme måde som traditionelle oliebaserede dybtrykssværter. Disse sværter er egnede til tryk på både tørt og fugtigt papir. (På tørt papir er aftrykkene af betydelig ringere kvalitet) Da disse tryksværter er udviklet til at nedbryde (emulgere) i sæbe og vand, kan det anbefales at holde papiret rimelig tørt og vær sikker på at der ikke er overflødig vand på både papiret og på pladen. Fugtning af papiret på bagsiden med en svamp virker fint. Ved flerfarvetryk er det vigtigt at tryksværten er 100% tør inden papiret fugtes på ny. Plader der bærer meget sværte er længere om at tørre. (eks. Dybe stregætsninger)

Sværtens tørring:
Caligo Safe Wash Etching Inks tørrer på samme måde som traditionelle oliebaserede sværter. ( gennem polymerisering) Den mest efficiente tørring opnås i et varmt og tørt rum. Disse sværter indeholder ingen tørrelse, men hvis du ønsker at fremskynde tørreprocessen, så kan man roligt tilsætte 1% tørrelse til din sværte. (Eks.Flydende kobolttørrelse).

Opbevaring: 
Alle oliebaserede sværter vil til sidst indtørre og danne skin når den kommer i kontakt med ilten i luften. For at undgå indtørring og skindannelse i dåsen, skal man sørge for at fjerne luftlommer i sværten og forsegle sværten med lufttæt papir eller folie. Disse materialer skal være stærke nok til at de kan fjernes fra dåsen igen uden at gå i stykker. Sørg altid for en tæt lukning af låget også mens man arbejder.

Afvaskning; 
Caligo Safe Wash Relief inks er beregnet til at blive fjernet med sæbe og vand alene, uden brug af farlige eller dyre opløsningsmidler. De fleste former og mærker for sæbe virker fint.

For de beste resultater følg nedenstående arbejdsgang:
- Fyld en dunk med med flydende sæbe / opvaskemiddel eller en flydende vaskemiddel. Med en ren pensel anbringes et rigeligt lag af rengøringsmidlet på de tilsværtede områder. Brug penslen til at "vaske" sæben grundigt ind i sværten. Du vil se tryksværten bryde ned og blande sig med den flydende sæbe.
- Vask sæbe-tryksværte blandingen væk under warmt vand og brug penslen til at fremskynde processen. For at undgå for meget spild af sværte i håndvasken kan med en papirserviet eller svamp fjerne det værste af sæbe/sværte blandingen og smid servietten i en dertil egnet skraldespand. Hvis der stadigvæk er sværterester tilbage så gentages processen kun disse steder.
- Pladen, værktøj og andre flader tørres inden opmagasinering. Det anbefales at plader der kan oxydere forsynes med et lag ikke tørrende olie.

Vigtigt: Photopolymerplader og Imag-On må ikke afrenses med vand og sæbe.

BEMÆRKNING:
For at undgå for hurtig tørring:
- Safe wash oil virker som en retarder.
- Rummets temperatur skal være så lavt som muligt.
- Der trykkes på fugtet papir.

FÅ INSPIRATION OG BLIV KLOG PÅ NYE PRODUKTER - FØLG OS PÅ DE SOCIALE MEDIER