Indkøbskurv

0,00 kr

Cranfield Safe Wash

Oliebaseret tryksværte som Læs mere
Filtrering
  • Sortering: Producent Nummer Beskrivelse Form Dimension Info Pris pr. enhed

Cranfield Safe Wash


Safe Wash Højtrykssværte
Oliebaseret tryksværte som let kan renses med vand og sæbe. Brug af opløsningsmidler er unødvendigt. Egnet til alle typer af relieftryk ( lino, træsnit, trægravure, photopolymer etc) Indeholder tørrelse ( mindre end 1%)

Trykning:
Brug Caligo Safe Wash Relief inks på samme måde som traditionelle oliebaserede højtrykssværter. Disse sværter er egnede til tryk på både tørt og fugtigt papir. Dog, da disse tryksværter er udviklet til at nedbryde (emulgere) i sæbe og vand, kan det anbefales at holde papiret rimelig tørt og vær sikker på at der ikke er overflødig vand på både papiret og på pladen. Fugtning af papiret på bagsiden med en svamp virker fint.

Sværtens tørring:
Caligo Safe Wash Relief Inks tørrer på samme måde som traditionelle oliebaserede sværter. ( gennem polymerisering) Den mest efficiente tørring opnås i et varmt og tørt rum. Disse sværter indeholder allerede små mængder tørrelse (mindre end 1 %) men hvis du ønsker at øge tørreprocessen, så kan man roligt tilsætte endnu .5% tørrelse til din sværte. (Eks.Flydende kobolt eller Mangan tørrelse). FOR STORE TILSÆTNINGER HAR NEGATIV EFFEKT PÅ TØRREPROCESSEN.

Opbevaring
Alle oliebaserede sværter vil til sidst indtørre og danne skin når den kommer i kontakt med ilten i luften. For at undgå indtørring og skindannelse i dåsen, skal man sørge for at fjerne luftlommer i sværten og forsegle sværten med lufttæt papir eller folie. Disse materialer skal være stærke nok til at de kan fjernes fra dåsen igen uden at gå i stykker. Sørg altid for en tæt lukning af låget også mens man arbejder.

Afvæskning
Caligo Safe Wash Relief inks er beregnet til at blive fjernet med sæbe og vand alene, uden brug af farlige eller dyre opløsningsmidler. De fleste former og mærker for sæbe virker fint.

For de beste resultater følg nedenstående arbejdsgang:
- Fyld en dunk med med flydende sæbe / opvaskemiddel eller en flydende vaskemiddel. Med en ren pensel anbringes et rigeligt lag af rengøringsmidlet på de tilsværtede områder. Brug penslen til at 'vaske' sæben grundigt ind i sværten. Du vil se tryksværten bryde ned og blande sig med den flydende sæbe.
- Vask sæbe-tryksværte blandingen væk under warmt vand og brug penslen til at fremskynde processen. For at undgå for meget spild af sværte i håndvasken kan med en papirserviet eller svamp fjerne det værste af sæbe/sværte blandingen og smid servietten i en dertil egnet skraldespand. Hvis der stadigvæk er sværterester tilbage så gentages processen kun disse steder.
- Pladen, værktøj og andre flader tørres inden opmagasinering. Det anbefales at plader der kan oxydere forsynes med et lag ikke tørrende olie.

Vigtigt: Photopolymerplader og Imag-On må ikke afrenses med vand og sæbe.

FÅ INSPIRATION OG BLIV KLOG PÅ NYE PRODUKTER - FØLG OS PÅ DE SOCIALE MEDIER