Indkøbskurv

0,00 kr

Sennelier Egg Tempera

Topkvalitet æg-emulsionsfarve Læs mere
Filtrering
  • Sortering: Producent Nummer Beskrivelse Form Dimension Info Pris pr. enhed

Sennelier Egg Tempera

Topkvalitet æg-emulsionsfarve. Fremstillet siden 1889. Fortyndes med vand. Bruges som undermaling. Må ikke anvendes på fedtet bund. Som lasur sammen med oliefarver opstår smukke dybe nuancer.
Æggetempera bliver også anvendt i ikonmaleriet og til restaureringsarbejde.
Sennelier æggetempera er en klassisk farve, som blev brugt af kunstnere tilbage i renaissancen. Inden linoliefarvens fremkomst i det 16. århundrede, var æggetempera den dominerende maling. Mellem det 12.- og 15 århundrede blev mange ikonmalerier udført med denne fine teknik. Sennelier æggetempera bl.a. berømt gennem de mest spektakulære arbejder udført af Marc Chagall med dette medium.
Æggetempera er et halvtdækkende, vandopløseligt og permanent medium til kunstnerbrug, restaurering og ikonmaleri. Perfekt for oliemalere, der ønsker et højtpigmenteret alternativ til oliemaling og dennes opløsningsmidler. Holdbarheden er i top og binderen ældes eller gulner ikke som linoliens, hvilket kan ses ved de velbevarede værker fra renaissancen. Sennelier anvender de samme pigmentkvaliteter, som normalt bruges i kunstneroliefarver og efter århundrede gamle opskrifter. Disse giver en silkeblank overflade og et vandfast lag efter tørring. Penselstrøgene bliver stående og ændres ikke under tørreprocessen. Der kan arbejdes med pensel eller paletkniv på ikke fedtede bunde. (universalbehandlet lærred eller papir) Forudgående skitser efterfulgt af oliefarve er en mulighed. Pastose teknikker kan ikke anbefales med æggetempera. Ferniserede æggetemperamalerier ligner oliefarve. Det anbefales at give et lag kul- eller pastelfiksativ inden der anbringes en slutfernis.

FÅ INSPIRATION OG BLIV KLOG PÅ NYE PRODUKTER - FØLG OS PÅ DE SOCIALE MEDIER